Al jarenlang heeft JRK Harelbeke een stevige internationale werking. In de jaren 90 hadden we een Nepalees project, en we dragen waar mogelijk ons steentje bij bij internationale rampen zoals de orkaan Hayan (2013). (Oud-)leider Brecht ging ook al twee keer naar Oeganda, om daar plaatselijke Rodekruisprojecten te ondersteunen.

Een groot project de laatste jaren was onze actieve deelname aan de stedenband Harelbeke-Eenhana. Dit laatste project bereikte in 2011 en 2012 een hoogtepunt: in 2011 trokken onze leiders Larissa, Jens, Laurence, Brecht en Dieter samen met Conny (verantwoordelijke Internationale Samenwerking) naar Namibiƫ om daar Jeugd Rode Kruis te helpen uitbouwen. Hun avonturen kan je (her)lezen op "jongeren maken de brug". In 2012 kregen wij op onze beurt vier Namibiƫrs over de vloer, deze keer onder het motto "jongeren versterken de brug". Ze gingen zelfs mee op kamp! In het kader van die uitwisseling met Eenhana organiseerden we van 2012 tot 2015 "Crosspop", een gesmaakte avond vol optredens.

In 2015 was het weer onze beurt om naar daar te trekken. Conny, Brecht en 4 JRK-leiders scharen zich dit keer achter de leuze "RCY Harelbeke-Eenhana: Youngsters playing on the bridge", om daar in Eenhana nog meer spelplezier te brengen en de banden nog nauwer aan te halen.

In 2019 trokken Conny en Brecht samen met 3 JRK-leiders terug naar Eenhana. De leiding die thuis bleef, organiseerde daarvoor een zomerbar. De winst ging rechtsreeks naar dit project.

Uitwisseling 2015

Lees hier de blog van onze delegatie: https://jongerenspelenopdebrug2015.wordpress.com/

Uitwisseling 2012

 

Afrikaans Dorp 2011