Welkom bij de meest bruisende jeugdvereniging van Harelbeke. Het Jeugd Rode Kruis is in Harelbeke reeds jaren actief (sinds 1978) en kent de laatste tijd een steile opmars.

Aan onze lokalen in de Veldstraat organiseren we om de twee weken de zondagnamiddag van 14u30 tot 17u een activiteit voor alle leden. Natuurlijk zit niet iedereen samen, we verdelen onze leden in 4 groepen: Dunantjes (1e tot 3e leerjaar), Helpertjes (4e tot 6e leerjaar), Juniors (1e tot 3e middelbaar) en 15+ (4e tot 6e middelbaar). Als een echte jeugdbeweging ravotten we erop los. Verder vragen we geen lidgeld. Wel is er de mogelijkheid om een T-shirt en sjaaltje aan democratische prijzen aan te kopen.

De hoogtepunten voor onze leden zijn een weekend per groep in de krokusvakantie en natuurlijk ons zomerkamp in augustus. Verder doen we ook tal van acties en speciale activiteiten zoals kerstfeestje, pannenkoekenslag, oudernamiddag, daguitstap, ons kinderdorp op Harelbeke Kermis...

Laat één iets duidelijk zijn: Jeugd Rode Kruis is er voor iedereen, dus ook voor jou! Twijfel je om een of andere reden of je je wel goed zal voelen binnen een jeugdbeweging? De beste manier is het uit komen testen. Wij doen ons uiterste best om voor iedereen open te staan!

17362517 1217525225013283 6304414190566059078 n

Eerste Hulp

We organiseren jaarlijks van oktober tot december zelf een reeks cursussen ‘Eerste Hulp’ voor jongeren van 6 tot 16 jaar. Voor de cursussen verwijzen we je graag verder naar het deel 'Eerste Hulp' op onze site.

Binnen Rode Kruis

Natuurlijk zijn we meer dan zomaar een jeugdbeweging. We zijn een volwaardige dienst van Rode Kruis Harelbeke, en steken regelmatig elders een handje toe. Zo helpen we bijvoorbeeld bij de jaarlijkse stickerverkoop, maar tijdens het jaar zijn we ook steeds present bij de bloedgevingen in Harelbeke. We verzorgen er de kinderanimatie opdat ouders met een gerust gemoed kunnen bloed geven. Over onze afdeling vind je meer op harelbeke.rodekruis.be

Onze blik reikt ook verder dan de grenzen van Harelbeke. Zo is er de laatste jaren een sterke band gegroeid tussen onze afdeling en de RK-vrijwilligers uit Namibië. Ze gingen zelfs mee op kamp! verder ging oud-leider Brecht met steun van Rode Kruis Vlaanderen al twee keer naar Oeganda om daar projecten te steunen. Ontdek alles over onze internationale projecten!