banner20180805-2 banner20180805-3 banner20180805-4

Niet voor niets zijn wij het 'Jeugd Rode Kruis'. Eerste hulp op jongerenmaat is nu eenmaal onze levenswijze! Op deze pagina geven we u een mooi overzicht van de cursussen die we aanbieden vanaf oktober 2017. Voor scholen en verenigingen bieden we cursussen op maat aan.

 

Inschrijven

Inschrijven voor een van de onderstaande cursussen kunt u makkelijk door uw een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vergeet daarbij niet je naam, adres, geboortedatum, e-mailadres ouders, telefoonnummer ouders en de cursus te vermelden. De verschillende cursussen vind je in een lijst hier onder.

 

FAQ

Welke cursussen bieden jullie aan?
Je vindt hieronder alle cursussen, de cursusdata en de prijzen.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?
Ten laatste tegen 1 oktober 2017

Krijg ik een brevet?
Iedereen die deelneemt aan onze cursussen krijgt een brevet (bij slagen voor het examen voor Helpertje en Junior-Helper) of een attest van deelname (bij niet slagen voor het examen). Meer info hierover volgt.

Hoe kan ik inschrijven?
Inschrijven voor een van de onderstaande cursussen kunt u makkelijk door uw naam, adres, geboortedatum, mailadres, telefoonnummer en de cursus die je wilt volgen door te mailen naar jeugd[at]rodekruisharelbeke[dot]be

Ik kan een les niet komen, wat moet ik doen?

Laat het zeker op voorhand weten aan je lesgever. Verwittigen kan ook altijd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bieden jullie ook andere cursussen aan dan die hieronder?
Op aanvraag bieden wij andere cursussen of initiaties aan voor verenigingen, scholen, ... Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact op.

Ik ben te oud voor jullie cursussen, maar ik zou toch graag eerste hulp leren?
Onze collega's van het Rode Kruis verwelkomen je met open armen.

 

Onze cursussen

Hupperdehulp (1e - 3e leerjaar) 

Een korte kennismaking met eerste hulp voor kinderen van de eerste graad lager onderwijs. In vier lessen leren de kinderen wat te doen bij een ongeval, een huidwonde en brandwonde verzorgen, een bloedneus stelpen en hoe ze correct de 112 verwittigen.

Voor het volgen van deze cursus vragen we slechts € 6. Hiervoor krijgen de kinderen een handboekje, wat basis EHBO-gerei én telkens een drankje!

Deze cursus kan je ofwel op zaterdag volgen, ofwel op zondag.

Data 2017
zaterdagochtend (9u30-11u30): 7 oktober - 14 oktober - 21 oktober - 28 oktober 2017
zondagochtend (9u30 - 11u30): 8 oktober - 15 oktober - 22 oktober - 29 oktober 2017

Locatie Veldstraat 179, 8530 Harelbeke

 

 

 

Helpertje (4e - 6e leerjaar) 

Voor de kinderen van het 4de tot het 6de leerjaar hebben we dit jaar een 'speciale' cursus. Het is een cursus die bestaat uit acht sessies, een herhalingsles en een examen. Tijdens de cursus leren ze de basis van de eerste hulp. Zo leren ze de meest voorkomende wonden verzorgen, wat gaat van brandwonde en snijwonde, tot bloedneus. We proberen alles zo interactief mogelijk te maken door levensechte wonden te grimeren die de kinderen zelf kunnen verzorgen. We ook hoe je een persoon moet reanimeren, en zelfs de ziekenwagen komt af.

Voor het volgen van deze cursus vragen we slechts €12. Hiervoor krijgen de kinderen een handboekje, wat basis EHBO-gerei én telkens een drankje!

Data 2017

zaterdagochtend (9u30-11u30):  7 oktober - 14 oktober - 21 oktober - 28 oktober - 4 november - 11 november - 18 november - 25 november - 13 januari (herhalingsles) - 20 januari (proef)


Locatie Veldstraat 179, 8530 HarelbekeJunior Helper (1e - 3e middelbaar)

In tien sessies krijgen jongeren van 13 tot 15 jaar een heel goede basis EHBO. Deze cursus mag je echter niet zien als een louter theoretisch pakket. Met tal van nepwondes en ongevalssimulaties zetten we de jongeren aan het werk. De cursus wordt ook afgesloten met een examen, waarna ze een officieel ‘Brevet Junior Helper’ krijgen.

Voor het volgen van deze cursus vragen we een bijdrage van €12. Hiervoor krijgen de jongeren een handboek EHBO, wat basis EHBO-gerei én telkens een drankje.

Data 2017
zaterdagochtend (9u30-11u30):  7 oktober - 14 oktober - 21 oktober - 28 oktober - 4 november - 11 november - 18 november - 25 november - 13 januari (herhalingsles) - 20 januari (proef)

Locatie Veldstraat 179, 8530 Harelbeke